Ezt a hibát soha ne kövesd el, ha több elfogadott árajánlatot szeretnél!

Ezt a hibát soha ne kövesd el, ha több elfogadott árajánlatot szeretnél!

Ebben a cikkben nem foglalkozunk ezekkel a szempontokkal, ha ezekre vagy kíváncsi, akkor figyeld a Documento Tudástár Blogját, mert folyamatosan töltünk fel új, hasznos cikkeket. Most csak azzal az egy tényezővel foglalkozunk, amely egymagában jelentősen képes pozitív irányba tolni a pozitív lezárási rátát.

 

  elfogadott árajánlatok száma
__________________________ = lezárási ráta (%)
           összes árajánlat

 

 

A pozitív lezárás azt jelenti, hogy elfogadják az árajánlatodat. 

Mivel vállalkozó vagy, minden nap tenned kell a megélhetésedért. Ahhoz, hogy a terméked, vagy szolgáltatásod és annak ára átlátható formában megismertethető legyen a potenciális ügyfeleddel, árajánlatot készítesz te is ugyanúgy, mint az a több mint 500.000 vállalkozó, aki Magyarországon a megélhetésnek ezt a sokszor nehéz, de annál szebb formáját választotta. Nekünk, vállalkozóknak éppen ezért életbevágóan fontos, hogy minél több árajánlatunkat elfogadják. 

A legtöbb vállalkozó ott követi el a legnagyobb hibát, hogy amikor elkészíti az árajánlatot, és elküldi, akkor elégedetten hátradől, és várja, hogy elfogadják azt. Te is így szoktad csinálni? Ne tedd!

Miután elkészítetted az árajánlatot, a Documento-ban állíts be rövid ajánlat érvényességi időt. Tapasztalataink szerint az ideális érvényességi idő, vagyis ameddig az árajánlatban megadott árat fenntartod, 7-14 nap között van. Ezt nagyban befolyásolja a terméked/szolgáltatásod jellege, és az ára is. Ha a termék/szolgáltatás ára alacsony, nem igényel nagy befektetést, akkor az érvényesség lehet rövidebb is, de 14 napnál semmiképpen ne legyen hosszabb. Ha 14 napnál hosszabb időt állítasz be, akkor a potenciális ügyfél úgy érezheti, hogy ráér még dönteni, ezzel szépen félre is teszi az ajánlatot, és megmarad ez az állapot. Ismerős ugye? 

Egyszerű, amit tenned kell. Az ajánlat lejárata előtt egy utánkövető emailt kell küldened, amelyben emlékezteted a partnered, hogy le fog járni az ajánlat. Erre a legtöbb esetben már válasz szokott érkezni, ami jobb esetben pozitív, de ha el is utasítják az ajánlatodat, meglesz az az előnyöd, hogy lezárhatod az ajánlatot, és nem szívja az energiádat, nem kell utána odafigyelned rá. Ez egy viszonylag egyszerű, de annál inkább idő és energiaigényes folyamat. 

Itt jön képbe a Documento árajánlat uránkövető rendszere. A Documento-ban van lehetőséged arra, hogy az árajánlatod érvényességi ideje előtti napon egy kedves, de visszajelzésre sarkalló email-lel utánkövesd az ajánlatodat, majd ha nem jön rá válasz, akkor néhány nappal az érvényesség lejárta után egy lezáró email-t tudj küldeni. És a legjobb, hogy ezt a kiküldésnél egy checkbox kipiálásával elintézheted, mert a folyamat teljesen automatizált, vagyis nem kerül további energiádba és idődbe.

El sem hinnéd, hogy egy ilyen egyszerű utánkövetéssel milyen hatalmas mértékben tudod növelni az elfogadott árajánlataid számát. 
Próbáld ki még ma!


Documento
Árajánlat és szerződés néhány kattintással!

Próbáld ki 7 napig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Regisztrálok

Bankkártya logók Bankkártya logók
Stabil válságállósági tanusítvány Trustworthy company Pénzügyileg stabil vállolkozás
Weboldalunkon cookiekat használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Elfogadom Adatvédelmi tájékoztató