Tudástár

A tudástárban leírásokat és videókat találsz a Documento funkcióival kapcsolatban.
Működéssel kapcsolatos kérdések

A Documentoval az árajánlat készítés folyamata egyszerű és gyors.
Az árajánlatok menüpontra kattintva megjelennek az eddig kiállított ajánlatok. Ha még nem állítottál ki ajánlatot, akkor itt teheted meg. Ha új árajánlatot szeretnél készíteni, akkor kattints az Új árajánlat gombra. Ebben az esetben egy üres, teljesen kitölthető űrlapot kapsz, amelyet az ajánlatod tartalmával fel tudsz tölteni.

Lehetőséged van arra is, hogy egy korábbi árajánlatodat másold. Ez a funkció akkor hasznos ha:

  • egy korábbi ügyfelednek szeretnél újabb árajánlatot küldeni, vagy ha
  • a tartalom hasonló a korábban kiállított árajánlattal

Ebben az esetben a Documento másolja azt az árajánlatot, amely mellett rákattintottál a Másolás gombra. Ha a másolás által létrehozott árajánlat bármely részét meg szeretnéd változtatni, akkor a Módosítás gombra kattintva ezt megteheted.

Ezen az oldalon találod meg az elmentett árajánlatod minden részletét. Itt tudod ellenőrzni az adatokat, mielőtt letöltenéd, vagy kiküldenéd az árajánlatot a partnerednek. Itt megtalálod:

  • az árajánlatban megadott tételeket, a tételekhez rendelt árakat, és az esetleges kedvezményeket, az árajánlat érvényességét
  • az elkészült árajánlat választott (dizájn)sablonját, amit itt meg is változtathatsz (a sablont akkor is megváltoztathatod, ha már egy másik sablonnal készítetted el az árajánlatot)
  • a PDF gombra kattintva le tudod tölteni az árajánlat pdf formátumú verzióját

Minden partneredet csak egyszer kell felvinned, amikor elkezdesz egy árajánlatot. Amikor elmented az árajánlatot, akkor az újjonan felvitt partnered bekerül a mentett partnerek közé, így többet nem kell megadnod az adatait, csak ki kell választanod a Mentett partnerek közül.

Ha a mentett partnereidet később szerkesztened kell, akkor a felső menüben a Partnerek menüpontra kattintva, megtalálod őket.
Ha a partnereidet szeretnéd előre felvinni, nem az árajánlatkészítés közben, akkor a Partnerek menüponton az Új partner gombra kattintva ezt megteheted.

Megrendelőt bármely árajánlatod elfogadása után készíthetsz. A megrendelőt az árajánlattal megegyező módon emailben küldjük ki, amelyet a partner vagy az emailen keresztül el tud fogadni, vagy emailben vissza tud rá jelezni.

A megrendelőidet a Megrendelők menüpont alatt találod.

A megrendelők esetében szükséges néhány adtot megadnod, amelyeket az árajánlat nem tartalmaz:

  • Fizetés módja: átutalás, készpénz, bankkártyás fizetés
  • Fizetés ütemezése: előre fizetés, teljesítést követő fizetés (helyszínen azonnal), teljesítést követő fizetés (x napos határidővel)
  • Fizetési határidő: … nap
  • Előre fizetés esetén ...% előre fizetéssel, ...% a teljesítést követően (opcionális)

A megrendelőkészítés funkció a Leader és Hero csomagok része, a Basic csomagban nem érhető el.

Szerződést bármely árajánlatodból, vagy akár árajánlat nélkül is tudsz készíteni.

Ha a szerződést egy ársajánlatodból szeretnéd elkészíteni, akkor navigálj az Árajánlatok menüpontra kattintva az Árajánlatok oldalra, és itt kattints a használni kívánt árajánlat mellett a Részletek és küldés gombra. Itt görgess lejjebb a Szerződéskészítés az árajánlatból részig. Itt ki kell választanod azt a szerződésmintát, amelyet használni szeretnél. Az árajánlatban megadott adatok automatikusan bekerülnek a szerződésbe. A szerződésminták elmenthetők, és akár újak is létrehozhatók, ezt a Szerződések oldalon tudod megtenni.

A szerződéskészítés funkció a Leader és Hero csomagok része, a Basic csomagban nem érhető el.

Ha a szerződést nem árajánlatból szeretnéd elkészíteni, akkor lehetőséged van arra is, hogy egy üres szerződést készíts. Ebben az esetben a Szerződések menüpont alatt hozz létre egy új szerződést, és válaszd ki a mentett partneredet, vagy vigyél fel új partnert. Az ő adatai, és a te céged adatai bekerülnek a szerződésbe.
A tételeket ebben az esetben külön kell felvinned.
Minden alapadatod, amely nem kapcsolódik szorosan az árajánlathoz, mint például a döntéshozó illetve a kapcsolattartó neve, vagy a te élérhetőségi adataid, a Profil oldaladon található és szerkeszthető.

A szerződés folyószövegét is szerkesztheted, és elmentheted több verzióban. Ha például a fizetési határidőt szeretnéd átírni, akkor átírhatod a szöveget, és elmentheted külön szerződéssablonként, hogy később is tudd használni.

Automatikuis adatokat a {{placeholder}}-ek segítségével helyezheted el a szövegben bárhol. Ez azt jelenti, hogy a placeholder tartalma bárhol automatikusan megjelenik, ahova bemásolod. A használható placeholdereket a szerződés szövege alatti lenyíló menüben találod.

A szerződéskészítés funkció a Leader és Hero csomagok része, a Basic csomagban nem érhető el.

A Documento, amikor az árajánlatkészítés közben megadsz egy tételt, akkor minden elemével (ár, áfa, megjegyzés, stb.) automatikusan elmanti az árajánlat elmentésekor. Ezek a tételek egy másik árajánlatnál előhívhatók azáltal, hogy elkezded a tételnél begépelni azt a tételt, amelyet elő szeretnél hívni. A tételajánlások az első 3 megegyező karakter begépelését követően jelennek meg.

Ha sok tételed van, amelyeket használni szeretnél, akkor van lehetőség arra, hogy ezeket importáld a Documentoba, és az árajánlatkészítés során a fenti módon előhívd a megfelelőt.
A tömeges importáláshoz vagy vesszővel tagolt CSV fájlt, vagy XLSX fájlt tudsz használni. Ehhez a Tételek menüpontban tudod letölteni a sablonfájlokat, amelyeket utána itt tudsz importálni is.

Figyelem! A tételek importálása után, ha esetleges hibát/hibákat találsz, akkor a szerkesztés gombra kattintva tudod egyesével javítani a hibás tételt.

A tételek tömeges importálása funkció a Leader és a Hero csomagokban érhető el.

Gyakran ismételt kérdések
Az előfizetni bankkártyával tudsz. A bankkártyás fizetés a CIB biztonságos rendszerén keresztül történik.
A fizetési folyamat lezárása után a számlázz.hu rendszerén keresztül azonnal megkapod az elektronikus számlát, ami nyomtatás és aláírás nélkül is hiteles, de ha szeretnéd, ki is tudod nyomtatni.
A Documento fejlesztése során amellett, hogy az egyszerű és gyors használhatóságot tartjuk szem előtt, nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy olyan funkciókat építsünk be a rendszerbe, amire a felhasználóinknak valóban szüksége van. Ha felmerül benned egy igény, akkor küldd el az docu@documento.hu email címre. Ha úgy látjuk, hogy az ötleted kivitelezhető, és többeknek is szüksége lenne rá, akkor hamarosan beépítjük. :)
Blog
A Projektkezelő működése a Documento-ban
A Projektkezelő működése a Documento-ban

A Documento legújabb funkciója a Projektkezelő, amit sok felhasználónk kért az elmúlt időszakban. Itt most leírjuk, hogy miért fontos egy Árajánlat készítő program esetében, hogy átláthatóan tudjuk kezelni a projekteket.

Elolvasom
A legjobb 13 között a Documento
A legjobb 13 között a Documento

Hatalmas öröm számunkra, hogy a Startup Pill összeállításában bekerültünk a 13 legjobb magyar irodai adminisztrációs startup / vállalkozás közé.

Elolvasom
5 fontos pont, amit nem hagyhatsz ki a szerződéseidből
5 fontos pont, amit nem hagyhatsz ki a szerződéseidből

Nem szeretünk szerződést írni, mert nagyon sok dologra kell odafigyelni. De tudtad, hogy nettó 200.000 forint feletti megbízás esetén szerződést kell kötnöd? Mutatjuk a részleteket…

Elolvasom
Teljesítési igazolás, ami milliókat érhet neked
Teljesítési igazolás, ami milliókat érhet neked

Sok vállalkozó számára a teljesítés igazolás, vagy teljesítési igazolás, röviden TIG kiállítása állandó problémát jelent, pedig ezen a dokumentumon akár millió forintok sorsa is múlhat. Miért? Olvass tovább, és megtudod…

Elolvasom
Szerezz több ügyfelet mindössze 2 óra alatt
Szerezz több ügyfelet mindössze 2 óra alatt

Vállalkozóként az egyik legfontosabb feladatod, hogy minél több árajánlatodat fogadják el, mert ebből lesz a vállalkozásodnak folyamatos bevétele. A Documento egy árajánlat készítő program, amit akkor tudsz sikeresen használni, ha vannak olyan potenciális ügyfelek, akiknek árajánlatot tudsz készíteni. Most ezzel a 3 perces cikkel abban szeretnénk segíteni, hogy minél több érdeklődőd legyen, ezáltal több árajánlatot állíthas ki, és több megbízást nyerhess el. 

Elolvasom
Ha kiemelkedő a lezárási arányod, akkor túl olcsón dolgozol?
Ha kiemelkedő a lezárási arányod, akkor túl olcsón dolgozol?

10-ből 8-9 árajánlatodat elfogadják? Hurrá! Így bőven jön a bevétel, de milyen áron? Emelj árat, és dolgozz kevesebbet, keress többet!

Elolvasom
Árajánlat előtti tárgyalás? Juss el az ajánlatadásig egyszerűbben!
Árajánlat előtti tárgyalás? Juss el az ajánlatadásig egyszerűbben!

Szerencsés helyzetben vagy, ha olyan dologgal foglalkozol, ahol csak úgy árajánlatot kérnek tőled, mert ebben az esetben egyből árajánlat készítő programot tudsz használni, például a Documento-t. Ha viszont olyan terméked, vagy szolgáltatásod van, amelynél tárgyalásnak kell megelőznie az árajánlat adást, akkor a tárgyalástechnika területén is profinak kell lenned. 

Elolvasom
Ezt a hibát soha ne kövesd el, ha több elfogadott árajánlatot szeretnél!
Ezt a hibát soha ne kövesd el, ha több elfogadott árajánlatot szeretnél!

Az árajánlatok készítésénél sok fontos szempontra kell odafigyelnünk, amelyek nagy mértékben befolyásolhatják az árajánlat elfogadását, de van egy, ami a legfontosabb!

Elolvasom
3 egyszerű lépés ahhoz, hogy minél több árajánlatodat elfogadják
3 egyszerű lépés ahhoz, hogy minél több árajánlatodat elfogadják

Minden vállalkozó számára, aki árajánlatot készít, kiemelten fontos, hogy minél több árajánlatát fogadják el. Miért? Mert minél több elfogadott árajánlat, annál több bevétel. 3 egyszerű lépésben segítünk, hogy a kiállított ajánlataidat nagyobb arányban fogadják el az ügyfeleid.

Elolvasom

Stabil válságállósági tanusítvány
Az Opten a Documento üzemeltetőjét, a MyPro Solutionst stabil válságállósági tanusítvánnyal látta el 2021-ben.
Weboldalunkon cookiekat használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Elfogadom Adatvédelmi tájékoztató